Q2

nieuw

Peking Express 

Vietnam, Laos en Cambodja. Daar zal Peking Express zich dit voorjaar afspelen. Sean Dhondt trekt er naartoe om het avontuur van zes liftende duo’s te volgen. De rode draad blijft ongewijzigd: de duo’s racen al liftend met één euro per dag dwars door de drie landen om als eerste de finaleplek te bereiken. De duo’s zijn hierdoor volledig afhankelijk van de lokale bevolking en elkaar.

pekingexpress   

Mocht ik kunnen, ik schreef me zelf in om mee te doen.   

Sean Dhondt    
nieuw

24: Legacy

New day. New hero.

Q2 brengt in het voorjaar de gloednieuwe Amerikaanse reeks 24: Legacy, de opvolger van de Golden Globes- en Emmy-winnende dramareeks 24. Corey Hawkins, bekend van The Walking Dead, speelt voor de eerste keer de hoofdrol in de 24-reeks. Het verhaal speelt zich af in real time en is een adrenalinerace tegen de tijd. Hawkins kruipt in de huid van oorlogsheld Eric Carter, die na zijn terugkeer naar Amerika achtervolgd wordt door de grootste problemen. Carter vraagt de anti-terreurorganisatie hem te helpen om één van de grootste terroristische aanvallen op Amerikaanse bodem te stoppen.

24legacy   
nieuw

Taken

Every hero has a beginning

Dit voorjaar verwelkomt Q2 de Amerikaanse actie-dramareeks Taken, die gebaseerd is op de gelijknamige Taken-films. Het verhaal van de reeks is een prequel op de eerste Taken-film: Vikings-acteur Clive Standen speelt een jongere versie van het iconische personage in de Taken-films, Bryan Mills. Mills verliest zichzelf in een zoektocht naar wraak na de mislukking om een dierbaar iemand te beschermen. Hij verdiept zich in gevaarlijke missies die hem tot het uiterste drijven.

taken
seizoen 6

Homeland

Het verhaal van de vijfvoudig Golden Globes-winnende reeks Homeland gaat verder bij Q2 met het zesde seizoen. In de afgelopen vijf seizoenen zette Carrie Mathison (Claire Danes) meermaals haar leven en gezondheid op het spel om de veiligheid van anderen te garanderen. Het verhaal van seizoen 6 speelt zich af tussen verkiezingsdag en het ingaan van het nieuwe presidentsambt in New York. Mathison brengt ondertussen haar dagen door in Brooklyn en werkt voor een fonds dat moslimjongeren in Amerika helpt.

homeland   
seizoen 12   

Bones

Laatste seizoen van Brennan en Booth.

Q2 brengt dit voorjaar het twaalfde en eveneens laatste seizoen van de Amerikaanse dramareeks Bones. Het verhaal van Brennan (Emily Deschanel), Booth (David Boreanaz) en het Jeffersonian-team komt na 246 afleveringen tot een einde. Na het ontmaskeren van Zack als de ontvoerder van Brennan, moeten Booth en het team erachter komen wie de seriemoordenaar The Puppeteer is. Brennans kidnapping zorgt ook voor problemen in de trouwplannen van Cam (Tamara Taylor)  en Arastoo (Pej Vahdat). Hodgins (T.J. Thyne) probeert dan weer de relatie met zijn vrouw Angela (Michaela Conlin) te redden.

bones
nieuw

Scream Queens

Oh. My. Gouze.

In het voorjaar start Q2 met het eerste seizoen van de Golden Globe-genomineerde reeks Scream Queens. De Amerikaanse komische horrorreeks, van de makers van American Horror Story, is een moderne versie van het klassieke whodunit-verhaal. In Scream Queens is een sterrencast te zien met o.a. Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Lea Michele, Taylor Lautner, en gastrollen van Ariana Grande en Nick Jonas.

screamqueens   
SEIZOEN 6    -

Grimm & Vikings   

Champions League

Q2 volgt dit voorjaar de Champions League weer op de voet. Tom Coninx en zijn bekende studiogasten zijn klaar om opnieuw Europees topvoetbal te analyseren en becommentariëren. Vanaf februari kan de kijker topploegen als Manchester City, FC Barcelona en Atlético Madrid op dinsdag en woensdag live aan het werk zien.

ucl

Tv-premières

Dit voorjaar brengt Q2 heel wat straffe tv-premières met titels als Terminator Genysis, Insurgent, Sex Tape, Foute Vrienden - de Film, Wild Card, The Gambler, A Million Ways to Die in the West, The Equalizer en Transformers 4: Age of Extinction.