VTM

 NIEUW

The Band

Stemmen die blenden. Jongens met een hart voor Nederlandstalige muziek. Authentieke persoonlijkheden die samen dezelfde ambitie koesteren. En dat boys only. Dat is The Band, de grootste zoektocht van Vlaanderen en Nederland naar nieuw mannelijk zangtalent. Tientallen mannen worden door hosts Laura Tesoro, Niels Destadsbader en Jim Bakkum het podium opgestuurd. Allemaal willen ze hetzelfde: een plekje in The Band bemachtigen. De mening van de 100-koppige publieksjury is doorslaggevend. Pas wanneer zij overtuigd zijn, schuiven de indrukwekkende tribunes open en wordt de auditie verdergezet voor juryleden Slongs Dievanongs, Min Hee Bervoets, Kris Wauters en Nielson. Wie zingt zichzelf naar de liveshows? Wie matcht het best met wie? En wie wordt uiteindelijk The Band?

theband2017   

Het geheel moet straffer zijn dan de optelsom van de individuele delen.   

Kris Wauters   
nieuw seizoen

Blind Getrouwd

Trouwen is houden! Of toch niet? Nadat ze Stijn en Nuria zagen trouwen én samen blijven, schreven meer dan 2000 singles zich in voor het experiment. De relatie-experten gingen opnieuw aan de slag om uit die groep de ideale match te vinden: twee partners die, op papier alvast, perfect bij elkaar passen. Een op maat gemaakte huwelijkspartner die ze pas op het gemeentehuis voor het eerst te zien krijgen. Volgt Cupido ook het advies van de experten?

blindgetrouwd   
nieuw

Amigo’s

Amigo’s serveert een driegangenmenu van misdaad, humor en drama. Vijf gedetineerden sluiten in de gevangenis een pact. Als ze terug vrij zijn, gaan ze samen een restaurant beginnen en op een eerlijke manier de kost verdienen. Maar ze ontdekken al gauw dat het rechte pad bezaaid ligt met hindernissen en dat hun crimineel verleden hen blijft achtervolgen. Een topcast met Jurgen Delnaet, Johny Voners, Wouter Hendrickx, Matthieu Sys, Tom Van Bauwel, Frances Lefebure, Kürt Rogiers en Sahin Avci.

amigos   
nieuw

Boonen

Koen Wauters wordt de compagnon de route van Tom Boonen, in de laatste rechte lijn van zijn loopbaan op de fiets. Twee Vlaamse helden die onder elkaar zichzelf kunnen zijn en zo samen verder kijken dan de wielertriomfen, de valpartijen, de populariteit. Van Vlaamse kasseien tot woestijnen in Dubai, of thuis bij Lore en de kids: Koen volgt Tom overal en zorgt voor een kijk in het hoofd, het hart en de wereld van de Bom van Balen.

Dat ik Tom mag volgen is een privilege. Ik ben blij dat ik 'in zijn wiel' mag zitten.

Koen  Wauters    
Nieuw seizoen

Liefde voor Muziek

Ze scoorden de ene hit na de andere, lieten al de grootste zalen vollopen en namen oorverdovende applauzen in ontvangst. Maar in Liefde voor Muziek voelen zeven muzikale iconen plots het hart in de keel kloppen wanneer ze elkaars nummers in een nieuw jasje steken. Clouseau, Natalia, Bart Peeters, Josje, Gers Pardoel, Lady Linn en Isabelle A treden uit hun comfort zone en laten zich van een verrassende kant zien. Op een zomerse bestemming laten deze doorgewinterde artiesten hun liefde voor muziek botvieren op hits als Anne, I Want You Back en She Goes Nana. Met ijzersterke songs, verrassende lyrics en catchy melodieën als resultaat. Muzikaal vuurwerk verzekerd!

liefdevoormuziek   

Zo veel Sportpaleizen gevuld, maar nooit waren we zó zenuwachtig als tijdens Liefde voor Muziek.   

Clouseau   
nieuw

Groeten uit

Groeten uit 1975! Of uit 1993? 1986? 1979? Nostalgie en een digitale detox wachten bekende Vlamingen als An Lemmens ze samen met hun gezin een weekend terugstuurt naar het jaar dat ze 12 waren. Was het vroeger dan toch beter? Wat weet Herman Verbruggen zelf nog van 1975? En wat vinden de dochters van Bieke llegems en Erik Goossens van hun seventies outfits? Was Sven De Ridder in 1986 een voorbeeldige zoon? En hoe kon Staf Coppens overleven zonder gsm in 1993?

groetenuit

Teruggaan in de tijd was voor ons pure nostalgie en voor de meisjes een unieke manier om onze jeugd een beetje mee te beleven.

Bieke Ilegems
Nieuw seizoen

Alloo in de Buitenlandse Gevangenis

In de tweede reeks van het succesvolle Alloo in de Buitenlandse Gevangenis reist Luk Alloo opnieuw de hele wereld rond om Belgische gevangenen in het buitenland te bezoeken. Soms langs de grote gevangenispoort, maar even vaak in alle anonimiteit en met een verborgen camera. In Congo, Brazilië, de Filipijnen, Amerika en Taiwan praat Luk met Belgen die er al weken, maanden of jaren achter de tralies zitten. Ook het regime in een Nederlandse en Luxemburgse gevangenis neemt hij onder de loep. De taferelen zijn vaak hallucinant. De getuigenissen altijd bikkelhard.

alloo   

Als journalist deed ik mijn werk, als mens was het met momenten ondraaglijk.

Luk Alloo   
nieuw seizoen

The Voice Kids

Het jongere broertje van The Voice van Vlaanderen is terug! Een nieuwe lading junior Voices stapt het podium op om met hun stem indruk te maken op de coaches. Die zijn alleen op hun oren aangewezen om een team van muzikale talenten samen te stellen. Van de Blind Auditions stoten enkel de beste stemmen door naar de Battles, om uiteindelijk een plekje in de grote finale te bemachtigen. Hosts An Lemmens en Kürt Rogiers zorgen voor de nodige peptalk. Wie pakt het podium, de coaches en het publiek helemaal in?

VTMthevoicekids   
nieuw

Allemaal Chris

Chris van den Durpels creaties zijn helemaal terug. Naast vaste waarden als Kamiel Spiessens, Firmin Crets en Jimmy B verzon Chris ook een pak nieuwe typetjes: para Kurt, podiumbouwer Danny, trucker Igor en Annemie van Pink Ambition. Figuren van vandaag die instagrammen, snapchatten, faceswappen of het aandurven in de wagen karaoke te zingen met Stan Van Samang. Zo worden Chris en zijn typetjes recht naar 2017 gekatapulteerd.

allemaalchris
nieuw

Het Gezond Verstand

Kai-Mook die zwanger is, Donald Trump die geen dagelijkse briefings wil, de nieuwe hoed van Koningin Mathilde. Het Gezond Verstand registreert waar er die week op het werk over wordt gesproken. Camera's draaien aan de koffiemachine, op bureau, in de winkel of in het magazijn. En mensen geven hun mening. Van groot internationaal nieuws tot de nieuwste roddels en hypes. Geen onderwerp is onbespreekbaar. Geen thema is taboe. Want echte collega’s en vrienden delen op het werk alles met elkaar. Hun mening, en zeker hun gezond verstand!

Nieuw seizoen

De Kroongetuigen

Gerechtelijke dossiers die Vlaanderen bezig hielden, misdaden die niet vergeten mogen worden, profielen van criminelen die na jaren nog altijd doen huiveren. Jeroen Wils begint in De Kroongetuigen met de zaak Ronald Janssen aan een ijzersterk vierde seizoen en reconstrueert opnieuw feiten, onderzoeken en verhoren van spraakmakende moordzaken uit ons collectief geheugen.

dekroongetuigen   
Special 22/03

Lotgenoten

22 maart 2016. De dag van de zwaarste aanslagen in ons land ooit. Julie Colpaert brengt in Lotgenoten het verhaal van de mensen die middenin de hel van Zaventem en de metro van Maalbeek zaten. Overlevenden, nabestaanden en hulpverleners vertellen wat hen na die zwarte dag lotgenoten maakt.

lotgenoten   
Nieuw seizoen

Alloo bij

Luk Alloo bijt zich opnieuw wekenlang vast in de kuiten van een interessante Vlaming en vraagt hem of haar de kleren van het lijf. Hij neemt ze mee naar plekken die ooit belangrijk waren voor hen en luistert in de auto mee naar de verhalen van onder meer Christoff, Goedele Liekens en Jan Jambon. Ontboezemingen en revelaties gegarandeerd, maar bovenal telkens een warm, menselijk portret.

alloobij   
dagelijks ma - vr

Familie

Vijfentwintig jaar oud, maar hotter dan ooit. Ook in 2017 is er dagelijks een stevige portie Familie.

nieuw seizoen

Tegen de Sterren Op

Tegen De Sterren Op komt terug. En hoe! Voor de zevende keer kruipen Jonas, Nathalie, Guga en co onder de pruiken en in de kostuums om bekend Vlaanderen en omstreken te imiteren en parodiëren.

Seizoen 7 wordt grootser, sneller en ambitieuzer dan ooit. Een nieuwe look, een grotere live-ervaring, verse rubrieken, nóg straffere imitaties en kort op de actua-bal. Ook gaan de negen acteurs in deze reeks op zoek naar nieuw imitatietalent in het item 'de 10de Ster'.

Kortom, het wordt hetzelfde maar dan helemaal anders.

tdso   
nieuw seizoen

Mijn Pop-uprestaurant! 2017

Een idee dat tot de verbeelding spreekt. Een interieur dat daar perfect bij aansluit. Een aanpak die vruchten afwerpt. Gerechten die de smaakpapillen prikkelen. En een bediening die vlekkeloos verloopt. Wie deze troeven op tafel kan leggen, wint Mijn Pop-uprestaurant! 2017. De grootste pleinen van Vlaanderen vormen opnieuw het decor voor indrukwekkende pop-uprestaurants die worden uitgebaat door ambitieuze duo’s met een culinaire passie. Dit alles onder het strenge oog van juryleden Sergio Herman, Gert Verhulst en Sepideh Sedaghatnia. En dat Mijn Pop-uprestaurant! van verrassingen houdt, zullen de kandidaten ook deze keer geweten hebben… 

mijnpopup   

Nieuwe uitdagingen, nieuwe invalshoeken, nieuw talent en vooral: héél veel passie.

Sergio Herman
nieuw

Ligt er Flan op de Mont Blanc?

Tijdens de vooravonden in januari steekt Niels Destadsbader de haard aan en geeft hij afspraak voor Ligt er Flan op de Mont Blanc?, de winterse variant van de geestige spelshow Is er Wifi in Tahiti?. Het wordt kouder, knusser én komischer! Twee teams van drie bekende koppen en één onbekende kandidaat gaan de strijd aan in vijf spelrondes, die voor de gelegenheid in een winters jasje zijn gestoken. Het doel? Eén van de onbekende Vlamingen op vakantie sturen naar een winterse bestemming.

ligterflan   

Zie het als een geestige après-ski op je televisie!    

Niels Destadsbader
Nieuw seizoen

De Zonen van Van As

Jaargang 3 begint met een serieuze knal bij De Zonen van Van As. Pa Frans wordt een jaartje ouder, en zonen Herman en Eddie gaan het familiebedrijf zelf in handen nemen en naar een ‘hoger’ niveau tillen. Maar oude vetes laaien opnieuw hoog op en zorgen voor een explosieve confrontatie. Wordt dit de ondergang van de NV Van As? Vlaamse topacteurs schitteren in een herkenbaar verhaal van klein ondernemend Vlaanderen.

dezonenvanvanas

VTM Filmtoppers

For your eyes only: in 2017 krioelt het van de spionnen bij VTM met films als Kingsman: The Secret Service, Mission Impossible: Rogue Nation, Jack Ryan: Shadow Recruit en Spy. En George Clooney gaat achter het Lam Gods aan in The Monuments Men. Voeg daar bij verhalen van eigen bodem zoals Café Derby en Lee & Cindy C en de luie zetel thuis wordt een cinemastoel.